Software

Hei, her er en liten oversikt over programmer (apper) jeg har laget selv. Det er sjelden jeg har muligheten å utvikle apper i helt egen regi, da dette gjerne krever flere måneder med gratis arbeide å skape slike applikasjoner. Mange spør, har du ikke lagd flere? Jo, men det er for bedrifter hvor man enten helt eller delvis er med i et prosjekt å utvikler apper etc. Disse kan jeg ikke påberope meg rettigheter til eller reklamere for. Noen apper er det blitt til offentligheten. Litt Windows, litt MAC OS og det siste er i Linux verden.

Moro er det at programmet Min Dagbok for Windows, fortsatt fungerer utmerket på Window 10 eller Windows 11 (programmet ble opprinnelig utviklet til Window XP med Visual Studio med Visual FoxPro). Programmet Min Database er også fortsatt et aktuelt program som fungerer helt greit på Windows 10 eller Windows 11. Til sist av bittesmå rutiner er det OLED driver, skrevet i “C” for Linux Manjaro/Ubuntu. Dette er det siste pr. 2022 jeg har utviklet.

Webpconverter

Endelig, et lite og trivielt enkelt program (app) for Windows 10 eller Windows 11 som konverterer WEBP bildeformatet enkelt over til f.eks. Jpeg, BMP eller WEBP. Programmet leser formatene WebP, Jpeg, PNG, ICO, BMP og GIF.

Programmet støtter endring av komprimeringen (som igjen er ett synonym til kvalitet, i denne sammenheng) på WEBP og JPEG filer. Denne verdien kan endres (og lagres i innstillinger i app’n) fra 10% til 100%.

Programmet er ment å være til personlig bruk og er da fri til personlig bruk og koster pr. i dag ingenting (gratis). Vi håper vi får lagt programmet ut på Microsoft Store i løpet av mai 2023 – følg med – vi oppdaterer straks vi får godkjent app’n på Microsoft Store.

→ Programmet fungerer med Windows 10 eller Windows 11.

DOWNLOAD NÅ LES MER DOKUMENTASJON BRUKERSTØTTE

Min Dagbok for Windows

forsidebilde_mindagbokwindows

Min Dagbok for fortsatt det mest nedlastede programmet og kjøpte programmet på minibase.no pr. oktober 2022.

Grunnet det manglende utvalget av programmer for å skrive en enkel dagbok på pc, valgte jeg å begynne lage et dagbok program selv. I løpet av 2009 ble programmet Min Dagbok for Windows ferdig og har siden det vært og er per dags dato et svært populært program.

Programmet er forsatt svært populært og har pr. oktober 2022 over 63.000 nedlastninger på hjemmesiden min. Så Min Dagbok for Windows lever i beste velgående enda er helt sikkert.

Ett solid norsk dagbok program til Windows. Programmet har vært på markedet siden 2009. Programmet tilbyr deg på en sikker måte og med passord beskyttelse tilgang til journalføringer etter dager. Ubegrenset med tekstlengde. Muligens eneste helnorske dagbok program til pc. Programmet tilbyr deg på en veldig enkel måte (i tillegg å selvfølgelig lagre på harddisken) muligheten til å lagre/ta backup av alle opplysningene du har lagret til en minnepinne.

→ Programmet fungerer fra Windows XP til Windows 10 eller Windows 11.
→ Lisenskode sendes deg automatisk etter fullført betaling på epost.

DOWNLOAD NÅ LES MER DOKUMENTASJON KJØP NÅ BRUKERSTØTTE

Min Database for Windows

hovedbilde_mindatabaseBrukervennlig databaseprogram på norsk. Endelig et brukervennlig databaseprogram til Windows. Direkte støtte for å lage egne grafiske side-visninger og egne liste-visninger. Lekkert design og særdeles brukervennlig. Nydelig visuell presentasjon av data du selv kan lage. Skriv ut lister, hele kort, etiketter etc. På en måte er Min Database en alt-i-ett løsning på database. Du har alt du trenger i Min database.

Du kan velge under installeringen om du vil installere norsk- eller engelsk utgave av programmet. Programmet anbefales til privatpersoner, mindre organisasjoner og foreninger. Programmet klarer å søke gjennom en database med over 100 tusen kort med omfattende søkekriterier på under 2 sekunder på en vanlig Windows pc. Og burde derfor være et umerket program for de fleste som ønsker registrere opplysninger av en eller annen grunn.

→ Programmet fungerer fra Windows 7 til Windows 10 eller Windows 11.
→ Lisenskode sendes deg automatisk etter fullført betaling på epost.

DOWNLOAD NÅ LES MER DOKUMENTASJON KJØP NÅ BRUKERSTØTTE

StampleIt – Kommende Linux program

Ja, etter mange år med programmering av apper for Windows, MacOs og IOS –går jeg nå inn i Linux-verden. Den første appen ut er StampleIt –et flott og deilig program for å lage tekst og bilder på bilder. Ta en titt på bildene her.

  

Dette programmet kan i en batch-jobb legge til bilder og/eller tekst til bilder. For øyeblikket er denne appen i beta, og ikke utgitt for offentligheten ennå. Første MultiOs-program? -Jeg prøver å få dette til å bli mitt første Multi Os-program. Dette programmet vil bli utgitt for mange Linux-distroer først, deretter Windows 64-bit og til slutt MacOs kanskje? Dette alene er en utfordrende jobb.

PLANLAGT UTGIVELSE I 2023

Diary Notes for Mac

Bruk din Mac som dagbok. Diary Notes er utmerket å bruke som dagbok for deg på farten. Den svært raske databasen lar deg søke etter teksten du har lagret i dagboken din på en brøkdel av et sekund. Du kan bruke skrifttyper, skriftstørrelser og farger for all teksten du lagrer i dagboken din.

Programmet er ment som en komfortabel og enkel brukeropplevelse, men gir deg også det viktigste – å kunne skrive og bruke en dagbok enkelt. Det er mange programmer på markedet, men har dessverre mange andre applikasjoner en veldig vanskelig måte å presentere hva du skal gjøre og hvordan du gjør det. Vi håper at dagboknotatene gir deg en bedre og enklere opplevelse når det kommer til å skrive dagbok på Mac -Programmet kan også brukes som en «pasteboard» eller som en klipp og lim-app for å huske notater. Dagboknotater tilbyr deg en så nyttig søkefunksjon for å finne i teksten som er laget i dagboken din.

UTGÅTT FRA APPLE APPSTORE I 2021 DOKUMENTASJON BRUKERSTØTTE

Better Diary for iPhone

nyebilder_sett2_02Veldig brukervennlig og allsidig dagbok app for iPhone (kom på Apples AppStore i mars 2015). Appen Heter Better Diary og er den mest komplette og kraftigste dagbokappen jeg noen gang har laget til iPhone – men appen er veldig enkel å bruke og forstå. Den har grafikk og muligheten til å legge ut bilder den dagen du skriver dagbok. rek_sett2_us_006Better Diary kan inneholde mange års dagbok eller journalføring tilgjengelig for fingertuppen – med bilder.

Du kan enkelt importere bilder fra albumene dine i iPhone eller ta bilder direkte med Better Diary. Bildet du velger, kan du også zoome inn på en egen bildevisningsapp i Better Diary.

UTGÅTT FRA APPLE APPSTORE 2019 DOKUMENTASJON KUNDESTØTTE

Min Dagbok for iPhone

_mindagbok_iphone_bilde_rekAppen Min Dagbok for iPhone er en videreutviklet og en fremtidsrettet norsk utgave av det populære pc-programmet «Min Dagbok for Windows». Programmet Min Dagbok for Windows så dagens lys i 2009. I 2013 laget jeg en IOS-utgave av programmet tilgjengelig på Apple’s AppStore. Du kunne ha glede av denne appen på Iphone, ipod Touch og iPad.

Appen lar deg føre dagbok eller notere tekst sortert på datoer. Appen baserer seg på en enkel og solid brukeropplevelse, hvor du ikke skal ha behov for å gjøre noen innstillinger e.l. for å ta i bruk appen. Straks du starter appen vil hovedskjermen med en oversiktlig kalender-visning dukke opp. Så lenge ikke appen ligger aktivt i minne allerede, vil alltid dagens dato velges automatisk.

UTGÅTT FRA APPLE APPSTORE 2017 LES MER  DOKUMENTASJON BRUKERSTØTTE

DRIVERE

Har laget en egen kategori med drivere jeg har laget. Dette er vel strengt tatt ikke programmer, men viktige funksjoner i små programmer som gjerne går i bakgrunnen hele tiden.

XVIM1306DISPLAY
Driver for ARM maskiner. Dette er en liten driver for den populære OLED’n SSD1306 skjermen. Dette er en liten 128x64px ensfarget skjerm som du enkelt kan benytte via I2C interfacet. Kun 4 ledninger trengs. Mange maskiner (egentlig de fleste) maskiner, spesielt SBC’r har direkte støtte for I2C protokollen.

Denne utgaven er kompilert til ARM maskiner, beregnet på Khadas VIM 3 eller Khadas VIM 4 med operativsystemet Ubuntu eller Manjaro. Les medfølgende dokumentasjon om hvordan du stiller inn – både port og adresse kan tilpasses. Driveren er skrevet i “C”. Pr. nå er nyeste versjon 1.2 og denne er fra høst 2022.

DOWNLOAD NÅ

Totalt antall visninger av denne siden : 171.