Logitech MX Keys mini

Jeg har vært så heldig å få prøve ut et nytt tastatur fra Logitech. Logitech er vel kjent for de fleste som et meget godt valg innenfor tastaturer i mange år. Har den klart det igjen?

Forord
Et suverent tastatur. Her er egentlig tastaturet funnet opp på nytt. Dette skal jeg forklare litt nærmere med hva jeg mener med dette. Først litt om meg. Jeg er programmerer, og har holdt på med dette i rundt 30 år, så jeg veit hva jeg snakker om. Jeg har en Windows PC, en 21.5 tommer Mac med 4K skjerm og jeg har en Raspberry Pi 4 ettkortsdatamaskinen – jeg bruker dette nye vidunderlige tastaturet på alle 3 maskinene til samme tid (yes!) og kan «rydde» skrivebordet mitt for 3 tastaturer og erstatte dette med dette nye tastaturet fra Logitech – og det gjør jeg med en fryd og glede.

La oss gå litt mer i dybden på hva som betyr noe for deg:

Fysikken
Noe av det viktigste med et tastatur er at det har vekt. Hvorfor det? Jo, sitter du med tastaturet i fanget og det vipper til den ene og andre siden blir det bare tull. Her stiller Logitech opp med et svært tungt tastatur som ligger stabilt uansett hvor du setter dette. Jeg har aldri hatt et mer stabilt tastatur enn dette.
Tastaturet har også bakgrunnbelysning som aktiviserer seg før du berører en tast (? jepp, du leste riktig). Dette gjelder uansett hvor du nærmer deg tastaturet. Meget behagelig, da du også enkelt kan bestemme lysstyrken også. Allerede her forsvart mitt trådløse Mac tastatur ned i en skuff (kanskje for godt?). Ellers har tastaturet alle de vanlige «snarveiene» til å regulere lyd og avspilling av musikk.

Tilkobling
Dette er uten tvil en av de sterkeste funksjonene på dette tastaturet. Hvorfor det? Jo, fordi dette tastaturet kan enkelt koble seg opp en flere enheter på en gang. Det vil si, du kan ha inntil 3 enheter (enheter er f.eks. Pc, mobil, nettbrett etc..) på en gang og bare velske mellom disse med et tastetrykk. Viktig å få med seg er, skulle du behøve knytte til en enhet til (utover 3) er det bare å holde en av de 3 knappene inne, hvor du velger enhet inne en liten stud og vips kan du parre denne til ønsket enhet. Denne funksjonen virker utrolig stabil og solid. Jeg benytter i min hverdag både Linux, Windows og Mac Os og har overhodet INGEN problemer med dette tastaturet jeg nå sitter å skriver dette du nå leser på. Understreker også at Bluetooth fungerer 100% på dette tastaturet på alle mulige systemer!

Sluttord
Dette tastaturet er bare nydelig. På en måte er tastaturet funnet opp på nytt. Hvordan er dette mulig? Jo, de vesentlige funksjonene hos mange andre leverandører av tastatur er glemt ; som vekt, konstruksjon og funksjonalitet. Jeg finner ingen negative forhold tilknyttet dette tastaturet. Logitech MX Keys Mini er og vil være en vinner hos meg for mange år fremover.

  • Anbefales på det varmeste dette tastaturet. Jeg gir dette maks i kvalitet og brukervenlighet.
  • Prøv gjerne Prisjakt.no for å finne hvor tastaturet selges og en god pris.

Mvh
Morten Steenberg
Programmerer IOS, MacOS, Windows og Linux.